Sık Sorulan Sorular

Bir danışanla ayda kaç görüşme yapıyorsunuz?
Diyet süresince genellikle ayda 4 ofis görüşmesi oluyor. Koruma döneminde ise kişiyi önce ayda 2, daha sonra ayda bir görüyorum. Emzirme danışmanlığında ise durum daha farklı. Annenin ve bebeğin ihtiyacına ve durumlarının önemine göre görüşme sıklığı çok daha fazla olabiliyor. Tabii bütün bunların yanı sıra telefonla bana 7/24 ulaşabiliyorsunuz.
Zayıflarken spor da yapmak zorunda mıyım?
Sağlıklı yaşamın temelinde hem doğru beslenmek hem de fiziksel olarak aktif olmak birlikte yatar. Zayıflama sürecinizdeki değişkenlere bağlı olmakla birlikte, genelde diyet yaparken bir noktada herhangi bir fiziksel aktiviteye de başlamak size her anlamda fayda sağlayacaktır.
Karatay, Dukan, Paleo gibi yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı diyetler sağlıklı mıdır?
Bu diyetler kısa vadeli uygulandığında gerçekten zayıflamaya destek olsalar da, uzun vadeli uygulanması sağlık açısından birçok olumsuz etki gösterirken, yapılan çalışmalar kanıtlamıştır ki, bu diyetler aynı zamanda insan ömrünü kısaltmaktadır.
Diyetle bölgesel zayıflama mümkün müdür?
Ne yazık ki diyet yaparak yalnızca bölgesel bir incelme sağlamak mümkün değildir. Karın çevresi yağlanmasını önleyen bir takım besinler var olsa da, özel bir toparlanma ihtiyacında iseniz sporla mutlaka desteklemeniz gerekecektir.
Nasıl hızlı kilo veririm?
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, hızlı kilo verme isteği bütünüyle sağlığa aykırı bir istektir. Hızla kilo verme isteği, sonucunda aç bırakan şok diyetler ve/veya güvenilir olmayan ürünleri kullanma gibi tehlikeli zayıflama yöntemlerine başvurmanıza sebep olacaktır. Zayıflama sürecine girmeden önce bu sürecin beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek ve ömür boyu sağlık ve mutlulukla yaşamanızı sağlayacak sabır gerektiren bir süreç olduğunu kabul etmeniz gerekir. Kısa vadeli ve hızlı sonuç almaya yönelik beklentilerle yapılan diyetler istenilen ağırlık kaybını sağlasa da, sonrasında kaybedilen kiloların hızla alınmasına ve sorunlara yol açacaktır.
Duygusal açlığımın nasıl önüne geçebilirim?
Besin seçiminizi yaparken duygularınıza fazlaca kulak veriyor olabilirsiniz. Yemekler insana güven verir, tükettiğiniz zaman nasıl hissedeceğinizi her zaman bilirsiniz, bu doğru. Fakat yalnızca geçici çözüm getirdiğini unutmamak gerekir. Duygusal açlığınızı besinlere yönelmek yerine çeşitli hobilere yönelmek ile kapatmaya çalışın. Denediğinizde işe yaradığını göreceksiniz.
Hamileyken zayıflama diyeti yapabilir miyim?
Gebeliğe obez başlayan anneler için sağlıklı bir doğum sürecine girilebilmesi adına bir uzman kontrolünde ilk 3 ay zayıflama diyeti uygulanabilir. Daha sonrasında, annenin kilosu halen çok yüksek ise ağırlık kazanımını minimal düzeyde tutmayı sağlayacak bir beslenme programı ile anne kontrol altında tutulabilir. Ancak 3. aydan sonra zayıflama diyeti verilmez.
Emzirirken zayıflama diyeti yapabilir miyim?
Emzirmek zaten başlı başına annenin ağırlık kaybetmesini sağlayan bir durumdur. Emzirme esnasında hızlı kilo vermek için yapılan gereksiz kalori kısıtlaması, uzun vadede sütünüzün kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle kilonuzla ilgili kaygınız varsa bu dönemde zayıflamaya yönelik girişimde tek başınıza davranmayınız. Mutlaka bir uzmandan destek alınız.
Bir türlü kilo alamıyorum, ne yapmalıyım?
Kilo almaya çalışmak çoğunlukla vermeye çalışmaktan daha zordur. Çünkü bedenin kapasitesi zorlanır. Fakat en başta altta yatan nedeni bilmek çok önemlidir. Neden bulunduktan sonra doğru bir beslenme programıyla yola çıkmak sizi çözüme ulaştıracaktır.